Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
16. októbra 2024 o 8:47
Čas čítania 0:37

PRIESKUM: Voľby v Spojených štátoch majú podľa prieskumov zatiaľ jasného víťaza, rozhodne sa už o pár dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Voliči považujú za hlavnú tému volieb ekonomiku.

  • Podľa najnovšieho prieskumu by v prezidentských voľbách s tesným náskokom troch percentuálnych bodov vyhrala viceprezidentka a demokratická kandidátka Kamala Harrisová pred republikánskym kandidátom Donaldom Trumpom.
  • Harrisovú by podľa prieskumu volilo 45 percent opýtaných, Trump by získal hlasy 42 percent respondentov. Demokratická kandidátka viedla aj medzi pravdepodobnými voličmi, taktiež s náskokom troch percentuálnych bodov.
  • Harrisová sa podľa prieskumu voličom javí ako lepšia kandidátka v oblasti zdravotnej politiky alebo pri zvládaní politického extrémizmu. Naopak, v ekonomike, ktorú voliči považujú za hlavnú tému volieb, je silnejší Trump.

Širší kontext: Prieskum bol vykonaný na 938 dospelých v USA vrátane 807 registrovaných voličov. Pravdepodobných voličov bolo 769. Štatistická chyba sa môže pohybovať približne na úrovni štyroch percentuálnych bodov, upozorňuje agentúra Reuters. Prieskum sa uskutočnil v online priestore naprieč štátmi USA.


O výsledku prezidentského súboja medzi Trumpom a Harrisovou 5. novembra pravdepodobne rozhodnú výsledky volieb v siedmich štátoch, ktoré nie sú voličsky vyhranené: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pensylvánia, Severná Karolína a Wisconsin.

Anketa:
Koho by si volil ty? 
Kamala Harris
Donald Trump 
Kamala Harris
58 %
602 Hlasov
Donald Trump 
42 %
439 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia