Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. apríla 2023 o 19:28
Čas čítania 0:31

Reštaurácia v Košiciach si za každú platbu kartou účtuje euro navyše. Poplatok naúčtovali aj inšpekcii, teraz čelia vysokej pokute

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prevádzke tvrdia, že poplatok účtujú pre náklady za elektronické služby.

V košickom podniku Chaos Pizza na sídlisku Nad jazerom si prevádzkovatelia pýtajú za každú platbu kartou o euro viac, než majú. Do prevádzky zavítala aj Slovenská obchodná inšpekcia, od ktorej taktiež vymáhali euro navyše, informuje portál Korzár.

Kontrolóri do prevádzky prišli ako klasickí zákazníci, pri platbe ich však nemilo prekvapili účtovaním vyššej ceny. Podľa kontrolórov ide o neoprávnené účtovanie poplatku, pizzeria sa však bráni, že ide o poplatok za elektronické služby.

Hrozí im pokuta vo výške až 166-tisíc eur

Odborníci zároveň dodávajú, že prevádzke teraz hrozí vysoká pokuta, ktorá vyplýva z porušovania zákona o ochrane spotrebiteľa. „Za porušenie povinností ustanovených zákonom o ochrane spotrebiteľa uloží orgán dozoru predávajúcemu pokutu do 66 400 eur. Za opakované porušenie povinnosti počas 12 mesiacov je možné uložiť sankciu do 166 000 eur,“ uviedli kontrolóri pre Korzár.

Domov
Zdieľať
Diskusia