Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
16. apríla 2023, 10:30
Čas čítania 2:13

Hudobným cenám Anděl 2022 dominoval posmrtný album Mekyho Žbirku. Objavom roka sa stal už dávno objavený raper Calin

Kategória:
Hudba
Uložiť Uložené

Miro Žbirka získal až štyri anjelské sošky. Calin je rád, že sa rapu konečne venuje pozornosť.

Křižíkův pavilon na Výstavišti Praha bol v sobotu večer miestom galavečera 32. ročníka odovzdávania výročných cien Českej hudobnej akadémie Anděl Coca-Cola 2022. Akadémia udelila sedem cien v hlavných a šesť cien v žánrových kategóriách, ocenenie vyhlásili aj v kategórii najlepší slovenský album a osobnosť českej umeleckej scény uviedli do Siene slávy.


Sobotňajší večer patril Mirovi Žbirkovi a jeho albumu Posledné veci, keď štyri nominácie premenil na štyri anjelské sošky. Toto ocenenie získal v kategóriách album roka, sólový interpret, skladba roka, za pieseň Nejsi sám (spolu so synom Davidom), a v kategórii najlepší slovenský album.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ceny Anděl (@ceny_andel)


Posledné veci je posledný album Mira Žbirku, ktorý vyšiel v máji 2022. Po spevákovom úmrtí album dokončil jeho syn David Žbirka, ktorý je spolu s Patrickom Jamesom Fitzroyom aj jeho producentom.


Skupinou roka je Vypsaná Fixa za album Kusy radosti. Pardubická pop-punková skupina Vypsaná fixa je na scéne od roku 1994, Kusy radosti je ich desiaty album z mája 2022.


Kategóriu sólová interpretka získala Lenny za album Heartbreak Culture. Mladá česká speváčka Lenny je dcérou Lenky Filipovej. Na svojom konte má tri albumy. Ten tretí s názvom Heartbreak Culture vyšiel v septembri 2022. Za debutový album Hearts zo septembra 2016 získala štyri ceny Anděl.


V kategórii videoklip získal ocenenie Lazer Viking za klip k piesni Yr Body (réžia J. Walker). Yr Body je skladba z albumu Tunnel Vision, ktorý tento pražský hudobník vydal v septembri 2022.


Objavom roka je raper a R‘n‘B spevák s moldavskými koreňmi Calin vďaka albumu Popstar. V roku 2020 vydal debutový album Svědomí. Popstar je jeho druhý album, vydaný v marci 2022.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Späť
Zdieľať
Diskusia