Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
25. apríla 2023, 12:10
Čas čítania 0:42

AKTUÁLNE: 80-ročný Biden ohlásil kandidatúru na prezidenta USA

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zabojuje už o druhé funkčné obdobie.

Americký prezident Joe Biden ohlásil kandidatúru na prezidenta USA. Zabojuje tak už o druhé funkčné obdobie, informuje CNN. 

V roku 2024 sa bude uchádzať o najvyšší politický post v Spojených štátoch vo veku 81 rokov. Svoj plán kandidovať vo voľbách v novembri 2024 oznámil na Twitteri. Od voličov podľa vlastných slov chce viac času, aby mohol „dokončiť svoju prácu“. Na konci prípadného druhého funkčného obdobia by mal 86 rokov.


Biden má veľkú šancu byť nominovaný ako kandidát Demokratickej strany, keďže zatiaľ sa mu v rámci strany neobjavili žiadni vážnejší súperi.


Úmysel opätovne kandidovať oznámil Biden v trojminútovom videu presne štyri roky po tom, čo oficiálne ohlásil svoju kandidatúru v predchádzajúcich voľbách v roku 2020.

Zatiaľ ako najpravdepodobnejší protivník Bidena v budúcoročných voľbách sa javí jeho predchodca v Bielom dome Donald Trump z Republikánskej strany. Aj v tejto súvislosti označil Biden v spomínanom videu Republikánsku stranu ako extrémistickú, ktorá sa snaží oklieštiť osobné slobody, napríklad v oblasti prístupu k interrupciám.


„Sloboda, osobná sloboda je základom toho, kým sme ako Američania. Nie je nič dôležitejšie, nič svätejšie,“ vyhlásil Biden.

Biden
Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Harnik, Pool, File
Späť
Zdieľať
Diskusia