Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
30. apríla 2023 o 8:33
Čas čítania 0:51

Inštruktor, ktorý postrelil kadetku Mišku: Chcem jej pomôcť, nerozumiem, ako sa medzi slepé náboje mohol dostať jeden ostrý

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Inštruktor, ktorý postrelil kadetku Mišku: Chcem jej pomôcť, nerozumiem, ako sa medzi slepé náboje mohol dostať jeden ostrý
Zdroj: reprofoto/tvMarkiza

Podľa inštruktora neexistuje návod na bezchybnosť.

Inštruktor Vladimir Šeparnev, ktorý postrelil kadetku Mišku, poskytol prvý rozhovor od nešťastného incidentu. Ten zverejnila televíza Markíza. Šeparnev odmietol, že by v minulosti pôsobil v ruských špeciálnych jednotkách či rozviedke.

Podľa vyjadrení, ktoré písomne zaslal cez svojho právnika, neexistuje žiadna záruka dokonalosti a bezchybnosti. Zároveň si však uvedomuje svoju vinu. V osudný deň, keď chcel so svojimi študentmi nacvičovať streľbu na dvoch oproti sebe stojacich ľuďoch, mal v zásobníku jeden ostrý náboj. „Nerozumiem, ako sa medzi päťdesiatimi slepými nábojmi ocitol jeden ostrý, nedokážem si to vysvetliť,“ napísal Šeparnev.

Takéto cvičenie je podľa Miškinho právnika absolútnym porušením všetkých princípov. Inštruktor v tom zasa vidí zmysluplné nacvičovanie pohybov s ohľadom na potrebu pri ich budúcom povolaní. Inštruktor ďalej zdôraznil, že žiadna zo zbraní nebola v jeho vlastníctve. Ďalej, že cvičenie sa odohrávalo až po tom, ako ho mal odobrené vedením. Narážal tak na tvrdenie bývalej rektorky, podľa ktorej praktizoval cvičenie bez súhlasu.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Šeparnev však celú situáciu ľutuje a postrelenej kadetke chce pomôcť. Cez známych vraj zháňa lekárov v Nemecku. „Pri tejto príležitosti chcem osloviť Michaelu, respektíve jej rodičov,“ napísal inštruktor. Ten sa s nimi chce stretnúť aj osobne. Osobné stretnutie nevylúčila ani Miška, no v súčasnosti je to pre ňu veľmi citlivá téma.

Ak vyšetrovanie dokáže inštruktorovu vinu, súd mu môže uložiť trest vo výške maximálne 5 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia