Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. mája 2023, 8:40
Čas čítania 0:46

Slovákom ponúkajú vojenský kabriolet za 230 eur aj Aviu za 450 eur. Ministerstvo sa zbavuje majetku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo obrany sa pokúša zbaviť nepotrebného majetku, ktorý predáva za smiešne sumy.

Ministerstvo obrany SR sa zbavuje prebytočného a nevyužívaného majetku. V najnovších ponukách vystavilo na predaj aj vojenské vozidlá, ktoré si môžeš zakúpiť za pár stoviek eur. Ako prvý na to upozornil Index SME.

V najnovších vystavených dokumentoch rezortu obrany nájdeš niekoľko položiek, ktorým úradníci nastavili smiešne cenovky.

Jedným z najlacnejších vozidiel, ktoré sa štát pokúša odpredať, sú vojenské kabriolety UAZ-469 BI z roku 1985 za 226 eur. Len o pár eur drahší je model UAZ-469 B z roku 1983. Ten si môžeš zakúpiť za 230 eur.

Žiadne fotografie a nulový opis stavu vozidiel

Pre nadšencov vojenskej techniky však ministerstvo ponúka aj malý zdravotnícky terénny automobil UAZ 452 za 354 eur alebo skriňovú Aviu A-31 za cenu 452 eur. Najlacnejšou položkou na zozname je pojazdný dvojkolesový rebrík z roku 1990, za ktorý zaplatíš len 117 eur. Naopak, najdrahšie ťa vyjde skriňová Avia A-31 TL z roku 1996 za 3003 eur.

Nevýhodou všetkých uvedených ponúk je nedostatočný opis stavu predávaného majetku, ale aj nedostupnosť fotografií. Ďalším z problémov je, že rezort obrany ponúkal osobné obhliadky len do 24. apríla 2023. 

V prípade, že ťa niektorá z položiek zaujala, podrobnosti o nej sa môžeš dočítať na tomto odkaze.

Ilustračná fotografia vozidla UAZ-469 B.
Ilustračná fotografia vozidla UAZ-469 B. Zdroj: FB/Tarmot 4x4
Domov
Zdieľať
Diskusia