Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
10. mája 2023, 19:14
Čas čítania 1:14

Fico útokmi ohrozuje život prezidentky Čaputovej, tvrdí Bittó Cigániková. Nie všetky poslankyne sa prezidentky zastali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico pravidelne verejne útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Podľa Jany Bittó Cigánikovej tým ohrozuje jej život.

Prezidentke Zuzane Čaputovej a jej rodine sa neznámi páchatelia vyhrážajú smrťou. Dôvodom sú aj stupňujúce sa útoky Roberta Fica, pre ktoré už hlava štátu podnikla právne kroky

Prezidentka sa síce dočkala podpory veľkej časti verejnosti, medzi kolegyňami v politike však toľko pochopenia nenašla. Poslankyňa Romana Tabák si myslí, že s nenávisťou prezidentka mala rátať, píšu TV Noviny. Nezaradená členka opozície si zároveň myslí, že Fico by mal mať k ženám väčší rešpekt.

Podľa slov Jany Bittó Cigánikovej z SaS šéf Smeru ohrozuje život Čaputovej, a verejnosť vyzvala, aby si na mieste prezidentky predstavili niekoho blízkeho.

Čaputovú páchatelia označujú za americkú agentku či Sorosovho prisluhovača. Prezidentka včera na Facebooku oznámila, že sa bude brániť všetkými právnymi prostriedkami. 

Ani poslankyňa Smeru-SD Jana Vaľová sa prezidentky nezastala a pre TV Noviny tvrdí, že za útoky môže politika Igora Matoviča.

Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Čaputová Fica do parlamentu nepozvala

Hlava štátu sa v stredu stretla s predstaviteľmi politických strán v parlamente, s ktorými sa venovali téme úradníckej vlády a jej personálnemu obsadeniu. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Prezidentka Zuzana Čaputová nepozvala šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica na stretnutie pre jeho vyjadrenia z posledných dní. Hlava štátu sa v stredu stretla s lídrami niektorých politických strán, aby ich informovala o pripravovanej vláde odborníkov. Fico v reakcii zopakoval, že je s prezidentkou v názorovom a politickom konflikte.


„Dôvody, pre ktoré prezidentka na stretnutie nepozvala Roberta Fica, nájdete vo všetkých jeho verejných vystúpeniach z posledných dní a tiež vo včerajšom statuse prezidentky na sociálnych sieťach,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie kancelárie prezidentky Jozef Matej.


Fico v stanovisku zopakoval výhrady voči prezidentke. Kritizoval ju za postup pri kauze dotácie pre firmu odchádzajúceho ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, ako aj za výber Ľudovíta Ódora do vedenia úradníckej vlády. „Smer-SD otvorene priznáva, že je v názorovom a politickom konflikte s prezidentkou o Slovensko,“ skonštatoval. Jeho strana sa zároveň dištancuje od vyhrážok politikom a ich rodinám. Smer-SD je presvedčený, že prezidentka slúži cudzím záujmom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia