Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
18. mája 2023 o 11:01
Čas čítania 0:28

MAPA: V niektorých okresoch Slovenska hrozia povodne, SHMÚ vydal výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstraha pred povodňami platí až do zajtrajšieho dňa.

Slovensko zasiahla v tomto týždni rozsiahla tlaková níž s názvom Chappu, ktorá na naše územie priniesla výdatný dážď a búrky. Povodia Slovenska sú aj v dôsledku tohto výdatného dažďa také presýtené, že hladina vodných tokov prudko rastie. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa, informuje na svojom webe.

„Vzhľadom na súčasné a aj ďalšie predpokladané zrážky v českom povodí Moravy očakávame na jej slovenskom území a na jej prítokoch výrazný vzostup vodných hladín s dosiahnutím stupňa povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia. Výstraha platí do piatka (19. 5.) 10.00 h.


V lokalitách Senica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Gelnica a Košice-okolie – Hornád platí prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa. V okrese Senec platí druhý stupeň výstrahy.

povodne, shmu
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia