Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
18. mája 2023, 20:14
Čas čítania 1:19

PREHĽAD: Tri slovenské banky chystajú veľkú odstávku služieb

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Priprav sa. Cez víkend nezrealizuješ viacero bankových operácií.

Veľkú odstávku služieb si v priebehu najbližších dní naplánovali až tri veľké banky, ktoré na Slovensku pôsobia. O obmedzeniach na svojom webe informovali Tatra banka, ČSOB aj Slovenská sporiteľňa. 

V sobotu 20. 5. 2023 v nočných hodinách od 23.00 do 04.00 h nebudú dostupné služby Tatra banky. Dôvodom plánovanej odstávky je kompletná údržba informačných systémov, píše banka v oznámení. 

Zákazníci nebudú môcť využívať služby internetbankingu (Internet bankingTB, Otvorené bankovníctvoTB, Business bankingTB) ani mobilné aplikácie (aplikácia Tatra banka, Tatra banka VIAMO, Google Pay, Apple Pay). Nedostupné budú aj platby na internete (služby TatraPay, CardPay a ComfortPay) a ich overenie prostredníctvom 3D secure a webové stránky banky a jej dcérskych spoločností Tatra Leasing, TAM a DDS.

Banka zákazníkov upozorňuje, že aj počas odstávky umožní blokovanie platobných kariet. „Prípadné blokovanie kariet počas odstávky zrealizujete prostredníctvom nášho kontaktného centra DIALOG Live *1100, ktorého ostatné služby budú k dispozícii v obmedzenom režime,“ spresnila a dodala, že platby plastovými kartami v kamenných obchodoch a výbery kartou z bankomatu budú možné bez obmedzenia.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Slovenská sporiteľňa

V podobnom čase si naplánovala odstávku aj Slovenská sporiteľňa. V sobotu 20. 5. 2023 nebudú od 0.00 do 5.00 h dostupné služby George, mobilná aplikácia George, Business24, mobilná aplikácia Business24, Databanking, API rozhranie pre tretie strany, uvádza sporiteľňa na webe. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Odstávka služieb Sporopay a Multicash bude ohraničená v čase od 0.00 do 3.30 h, rovnako ako aj elektronické podpisovanie platieb prostredníctvom služieb mToken a Push. V uvedenom čase zákazníkom neprídu ani SMS a e-mailové notifikácie o obratoch, platbách kreditnými a debetnými kartami. Elektronické výpisy budú doručené s oneskorením.

V čase od 0.00 do 2.30 h nebude dostupná autorizácia internetových platieb kreditnou kartou cez 3D Secure. „Platby kreditnou kartou na internete budú zrealizované bez dodatočného overenia,“ uviedla banka.

Všeobecné informácie svojim zákazníkom banka poskytne telefonicky prostredníctvom klientského centra. 

Slovenská sporiteľňa.
Slovenská sporiteľňa. Zdroj: Google Mapy

ČSOB 

Nevyhnutnú údržbu čaká aj ČSOB. V nedeľu 21. 5. 2023 nebudú v čase od 00.01 do 08.30 h dostupné služby ČSOB SmartBanking, Moja ČSOB, webová stránka www.csob.sk a ČSOB API (PSD2), informuje banka v oznámení. 

ČSOB
Zdroj: Eurovea.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia