Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
8. júna 2023 o 8:00
Čas čítania 0:23

MAPA: Slovensko sa dnes znovu musí pripraviť na intenzívne búrky, krúpy a silný vietor. V týchto regiónoch SHMÚ vydal výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa meteorológov sa môžu nasledujúce dni vyskytnúť búrky, intenzívne prehánky či výdatnejší dážď na celom Slovensku.

S búrkami treba počítať na celom Slovensku aj v nasledujúcich dňoch. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý pre celé územie krajiny vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.


Podľa meteorológov sa môžu vyskytnúť búrky, intenzívne prehánky či výdatnejší dážď. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodiny, s nárazmi vetra 65 až 75 kilometrov za hodinu a s krúpami.

„Pri prehánkach alebo daždi sa ojedinele očakáva úhrn zrážok 35 až 50 milimetrov za každých 24 hodín,“ konštatuje SHMÚ. Výstrahy platia predbežne do sobotnej (10. 6.) polnoci.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia