Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. júna 2023 o 11:13
Čas čítania 0:43

FOTO: Ukrajinci spustili protiofenzívu naplno, oslobodili ďalšiu obec v Doneckej oblasti. Rusi vraj utrpeli značné straty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinská protiofenzíva začína naberať na obrátkach.

Generálny štáb ukrajinskej armády v pondelok uviedol, že v Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny prebiehajú ťažké boje. Kyjev zároveň oznámil oslobodenie ďalšej obce.

Počas uplynulého dňa sa bojovalo pri mestách Bachmut, Avdijivka a Marjinka v Doneckej oblasti, ale aj pri obci Bilohorivka v Luhanskej oblasti, priblížil ukrajinský generálny štáb. Dodal, že Rusi utrpeli pri Bachmute značné straty.

Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová v pondelok na sociálnej sieti napísala, že ukrajinskej armáde sa podarilo oslobodiť obec Storoževe v Doneckej oblasti. Zároveň zdieľala fotografiu vojakov s vlajkou v tejto obci.

Putin tvrdí, že protiofenzíva už začala

Kyjev predtým v nedeľu oznámil, že ukrajinskej armáde sa podarilo oslobodiť obce Blahodatne, Neskučne a Makarivka v Doneckej oblasti. Tieto zisky Ukrajina hlásila po tom, ako prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu potvrdil začiatok očakávanej protiofenzívy zameranej na získanie území okupovaných ruskými silami.

Rusko sa k postupu ukrajinskej armády bezprostredne nevyjadrilo. Agentúra Reuters pripomenula, že správy z bojiska nedokáže nezávisle overiť.

Ruský prezident Vladimir Putin už v piatok tvrdil, že očakávaná ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám sa už začala, je však bezúspešná.

Domov
Zdieľať
Diskusia