Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
21. júna 2023, 9:56
Čas čítania 0:44

Populárny bratislavský podnik končí pre dlhy. Po troch rokoch ho nakoniec poslali do dražby

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Vyvolávacia cena v dražbe bude predstavovať sumu 322-tisíc eur.

Petržalský komplex Galéria Kontajner putuje po troch rokoch do dražby. Známe miesto ponúkalo návštevníkom kaviarenské a reštauračné služby s prístupom do galérie. Zaujímavý koncept však nakoniec dohnali dlhy, informuje Index SME.

S činnosťou musel komplex skončiť len po troch rokoch. Zapríčinili to dlhy, ktoré už naďalej nechcela zastrešovať financujúca banka. Tá nakoniec využila svoje záložné právo a celý projekt poslala do dražby, v ktorej sa pokúsi nájsť nového majiteľa nehnuteľnosti.

Vyvolávacia cena by sa mala začať na úrovni 322-tisíc eur. Ľahko dostupná lokalita pri električkovej trati však so sebou prináša pre potenciálneho majiteľa jeden problém. Keďže sa objekt nachádza na pozemkoch, ktoré patria mestu, zakúpil by si len samotnú budovu s vybavením.

„Predmetom dražby sú aj hnuteľné veci ako stoličky, stoly, umývačka riadu, konvektomat, klimatizácia, umývací stroj, chladiaca vitrína, zrkadlá, chladnička a pod.,“ uvádza sa v podkladoch.

Pre nového majiteľa môže ísť o rizikovú kúpu. Priestory komplexu sú totiž iba dočasnou stavbou, ktorá má povolenie užívania do 20. novembra 2027.

Petržalský eco-friendly podnik bol projektom skupiny bratislavského podnikateľa Michala Zugáreka. Jeho plánovanie sa začalo ešte v roku 2016 a pre verejnosť bol dostupný od roku 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia