Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
27. júna 2023, 20:00
Čas čítania 0:35

Štát predáva národnú kultúrnu pamiatku. Za honosný kaštieľ na západnom Slovensku zaplatíš obrovskú sumu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V obci Klátova Nová Ves neďaleko Partizánskeho je na predaj novobarokový kaštieľ.

V Registri ponúkaného majetku štátu pribudla nová nehnuteľnosť na predaj. Ide o barokový kaštieľ v obci Klátova Nová Ves, ktorá sa nachádza neďaleko Partizánskeho. Novobaroková stavba na liste ponúkaného majetku môže byť veľkým prekvapením, keďže patrí medzi národné kultúrne pamiatky Slovenskej republiky.

Kaštieľ sa rozhodol predať jeho terajší majiteľ – Štatistický úrad SR –, ktorý si za historickú budovu a priľahlý park účtuje sumu až 2,6 milióna eur. Pôvodné ohodnotenie majetku však vyšlo na ešte o niečo viac, konkrétne 2,89 milióna eur.

Stavba slúžila od roku 1986 ako školiace stredisko pre Štatistický úrad SR. História kaštieľa však siaha až do polovice 18. storočia. Na území Klátovej Novej Vsi ju údajne dala vystavať rodina Husárovcov, za svoju existenciu však vystriedala niekoľko rôznych majiteľov.

Ak by si náhodou mal záujem o kúpu tejto kultúrnej pamiatky, ponuku môžeš zaslať do 25. júla 2023. Viac informácií o kaštieli sa dočítaš na tomto odkaze.

Kaštieľ v Klátovej Novej Vsi ponúka štát na predaj.
Kaštieľ v Klátovej Novej Vsi ponúka štát na predaj. Zdroj: ropk.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia