Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
28. júna 2023 o 8:25
Čas čítania 0:34

Štát oznámil, aký osud postihne digitálny covid preukaz. Toto je posledný termín, kedy si ho budeš môcť vybaviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od júla budú môcť obyvatelia Slovenska požiadať o národný certifikát.

Digitálny COVID-19 preukaz Európskej únie sa od júla nebude vydávať. Na cestovateľské účely sa bude vydávať národný certifikát v angličtine a slovenčine. Ľudom chystajúcim sa vycestovať do krajín, ktoré potvrdenie vyžadujú, ministerstvo zdravotníctva odporúča stiahnuť si pôvodný doklad EÚ v júni.

„K 30. júnu 2023 sa končí nariadenie Európskej komisie, na základe ktorého sa vystavujú digitálne COVID preukazy EÚ. Do konca júna si možno doklad vygenerovať, uložiť a v prípade potreby použiť pri ceste do zahraničia. Od júla bude možné elektronicky požiadať o vydanie dokladu na národnej úrovni Národné centrum zdravotníckych informácií. O podrobnom postupe bude rezort zdravotníctva informovať v najbližších dňoch,“ povedal.

Rezort poukázal na to, že väčšina krajín v súčasnosti nevyžaduje preukázanie sa potvrdením o očkovaní či testovaní. Ľudom zároveň odporučil, aby si pred cestou do zahraničia preštudovali podmienky vstupu. Tie sú zverejnené aj na webe ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

covid preukaz
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia