Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. júna 2023 o 9:25
Čas čítania 0:32

V Stropkove nelegálne držal 14 levov v hodnote takmer 200-tisíc eur. Policajti mu klepli po prstoch, hrozí mu väzenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hodnotu levov policajti vyčíslili až na 193-tisíc eur.

Prešovskí kriminalisti obvinili 34-ročného majiteľa cirkusu H. N. z Prahy za zločin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Obvinený už od apríla 2023 nelegálne držal v meste Stropkov 14 levov afrických. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až do výšky 8 rokov. 

„Na základe vyčíslenia Vedeckého orgánu SR Štátnej ochrany prírody SR celková spoločenská hodnota štyroch samcov a desať samíc leva afrického predstavuje viac ako 193-tisíc eur,“ píšu policajti na sociálnej sieti. „Ak sa takéhoto konania dopustí na Slovensku v rozsahu väčšom ako 133 000 eur, hrozí jej trest odňatia slobody až do výšky 8 rokov,“ doplnili.

Polícia upozorňuje, že na nakladanie s ohrozenými druhmi je potrebné povolenie štátnych orgánov. Na protiprávnom obchodovaní s ohrozenými druhmi sa podieľajú najmä rozsiahle siete medzinárodných zločineckých organizácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia