Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júna 2023 o 8:40
Čas čítania 0:27

Z trhu okamžite sťahujú liek na bežnú chorobu. Ak ho pacienti používajú, majú kontaktovať lekára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom stiahnutia je zistenie zvýšených hladín nečistôt nad úroveň povoleného limitu.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) informuje na svojom webe o lieku Intuicor, ktorý nespĺňa výrobné kritéria, a sťahuje ho z trhu. Dôvodom stiahnutia je zistenie zvýšených hladín nečistôt nad úroveň povoleného limitu.

„Na základe dostupných údajov neexistuje bezprostredné riziko ohrozenia zdravia u pacientov, ktorí liek užívajú, preto liečbu nie je nutné prerušiť,“ uvádza ŠÚKL na webe. Na pacientov, ktorý liek užívajú, ústav apeluje, aby kontaktovali svojho lekára. „Z dôvodu nedostupnosti lieku Intuicor je potrebné, aby pacient kontaktoval svojho lekára a poradil sa ohľadom nasledujúcej liečby. Na trhu sú dostupné ďalšie vhodné terapeutické náhrady,“ informujú. 

Podľa ŠÚKL sa Intuicor používa na liečbu symptomatickej angíny u dospelých. Ústav sťahuje liek z distribučných spoločností, lekární a zo zdravotníckych zariadení.

Domov
Zdieľať
Diskusia