Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. júla 2023 o 10:58
Čas čítania 0:40

Skontroluj si schránku: finančná správa rozposiela nové dôležité oznámenia 21-tisíc Slovákom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny sa dotkli 21 702 daňovníkov.

Finančná správa začala rozposielať nové oznámenia o indexe daňovej spoľahlivosti. Do konca júla ich dostanú tie daňové subjekty, u ktorých došlo k zmene hodnotenia, prípadne sa stali nehodnotenými. Po polročnom prepočte dostane nové oznámenie 21 702 daňovníkov. Naposledy finančná správa daňovníkov informovala o indexe spoľahlivosti v apríli.

Súčasťou júlového oznámenia bude aj odôvodnenie všetkých skutočností, ktoré viedli k danému hodnoteniu, vrátane neplnenia povinností. Cieľom indexu daňovej spoľahlivosti je motivácia k dobrovoľnému plneniu daňových povinností a zároveň odmeniť daňové subjekty za ich zodpovedné plnenie si povinností voči štátu.

Daňovníci prostredníctvom indexu získavajú prehľad o konkrétnych porušeniach právnych predpisov, pridelených bodoch a podobne. Ak daňovník nesúhlasí s hodnotením, má možnosť podať námietku v lehote do 15 dní odo dňa doručenia oznámenia.

Finančná správa na webe priebežne aktualizuje zoznam daňových subjektov s prideleným hodnotením v rámci indexu daňovej spoľahlivosti. Daňovníci majú vďaka zoznamu prehľad napríklad o tom, ako si plní svoje povinnosti voči štátu ich obchodný partner. Daňovníci sú na základe hodnotenia rozdelení do troch kategórií – vysoko spoľahlivý, spoľahlivý a menej spoľahlivý.

Domov
Zdieľať
Diskusia