Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
6. júla 2023, 16:50
Čas čítania 0:48

FOTO: Zlaté tehly, zbrane aj sväté ikony. Takto vyzerá sídlo Jevgenija Prigožina plné absurdností

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jednej z jeho izieb dominuje gigantické kladivo s nápisom „Pre prípad dôležitých rokovaní“.

Portál Nexta na Twitteri zverejnil fotografie zo sídla vodcu žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina. Zábery boli odfotené v deň vzbury (24. 7.), keď vagnerovci rozbehli pokus o vojenský prevrat. V dome Prigožina našli arzenál zbraní, množstvo hotovosti aj zlaté tehly. Nachádza sa v ňom ošetrovňa, súkromná modlitebňa a moho ďalšieho.

Jednej z izieb dominuje gigantické kladivo s nápisom „Pre prípad dôležitých rokovaní“. Medzi osobnými vecami Prigožina sa našli aj falošné doklady a rôzne parochne, ktoré pravdepodobne mali slúžiť na prípadnú zmenu identity.

V sídle nechýba ani masívny nábytok, zlaté tehly a absurdnosti, ktoré vplyvný Rus zhromažďoval.

„Prigožinovi vrátili 10 miliárd rubľov zhabaných pri prehliadkach. Vrátili mu aj zbrane vrátane pištole Glock, ktorú dostal od ministra obrany Sergeja Šojgua,“ približuje TV Nexta.

Vagnerovci pred takmer dvomi týždňami obsadili Rostov nad Donom. Žoldnierom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektmi v meste Voronež. Prešli aj oblasťou Lipecka a dostali sa do blízkosti 150 kilometrov od Moskvy.

15. mája 2024, 9:30 Čas čítania 4:35 Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom

Podvečer toho dňa Prigožin jednotkám vydal rozkaz, aby pochod na Moskvu zastavili. Ich konanie Putin najprv označil za bodnutie do chrbta a vlastizradu. Neskôr im odpustil. Vagnerovci sa po dohode s Lukašenkom stiahli na územie Bieloruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia