Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. júla 2023, 14:00
Čas čítania 0:33

Pred medveďom najnovšie varovala už aj obec z východu Slovenska. Obecný úrad žiada obyvateľov, aby zostali obozretní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred šelmou svojich obyvateľov varovala aj obec Mičakovce na severovýchode Slovenska. Poľovníci zachytili jej stopy v teréne.

Výskyt a vyčíňanie medveďa hnedého už hlásia obce po celom území Slovenska. Po nedávnom útoku na syna farmára a zdevastovaných cintorínoch už poľnohospodári bijú na poplach a žiadajú konkrétne riešenia.

Najnovšie svojich obyvateľov pred šelmou na Facebooku varovala obec Mičakovce na severovýchode Slovenska. V obci neďaleko Giraltoviec medveďa spozorovali poľovníci.

Obecný úrad obyvateľom odkázal, že ide o overené informácie o výskyte zvieraťa, ktoré sú podložené fotodokumentáciou zachytávajúcou stopy šelmy. Najväčší pozor si ľudia majú dať v katastri Tarbaj. „Ide o overené informácie, ktoré v žiadnom prípade nemajú vyvolať paniku a strach, skôr zvýšiť obozretnosť,“ ubezpečuje. 

Je veľká pravdepodobnosť, že túto lokalitu už medveď opustil. „Tieto majestátne tvory migrujú na pomerne veľké vzdialenosti a je možné, že medveď opustil náš kataster, avšak prosíme občanov a návštevníkov obce, aby z dôvodu vlastnej bezpečnosti zvýšili pozornosť počas prechádzok v lese,“ varuje obec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia