Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. júla 2023 o 19:00
Čas čítania 0:28

Slováci si za peniaze dali vystaviť falošné občianske preukazy z Československa. Polícia si ťuká na čelo, toto im odkazuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach sa objavilo množstvo statusov, v ktorých sa oklamaní ľudia chválili vymyslenými československými preukazmi.

Polícia na sociálnych sieťach zaregistrovala zvýšený výskyt statusov, v ktorých sa Slováci chvália svojimi „československými občianskymi preukazmi“. Muži zákona im však odkazujú, že žiadny takýto doklad neexistuje, informujú na sociálnej sieti.

Fiktívne preukazy pre nich vyhotovoval podvodník, ktorý im za nešpecifikované finančné transakcie ochotne vystavil neexistujúci doklad. „Musíme túto skupinu ľudí sklamať. Maximálne si kúpili bizarný suvenír, ktorý nikto nikde nebude akceptovať,“ priblížili policajti.

K prípadu sa vyjadril aj Odbor dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru, ktorý občanov upozornil, že osobné doklady nikdy nevydávajú pod označením Československá republika.

„Občan Slovenskej republiky sa môže preukazovať len dokladmi vydávanými Slovenskou republikou, nie dokladom totožnosti Československá republika. Pre občana Slovenskej republiky nepovažujeme doklad totožnosti pod hlavičkou Československá republika za hodnoverný,“ dodali úradníci.

Domov
Zdieľať
Diskusia