Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
21. júla 2023, 18:20
Čas čítania 1:05

Týmto kúpaliskám sa radšej vyhýbaj. Hygienici zverejnili zoznam lokalít s nevyhovujúcou kvalitou vody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedostatky v kvalite vody odhalili až v 13 rôznych lokalitách.

Úrad verejného zdravotníctva zverejnil v piatok 21. júla stav prírodných a umelých kúpalísk počas letnej sezóny na Slovensku. V prevádzke na našom území je dokopy až 161 areálov na kúpanie, hygienici však našli aj také, ktoré nespĺňali ideálne podmienky. Úrad verejného zdravotníctva o tom informoval prostredníctvom aktualizačnej správy na webe.

Kúpanie sa pre prekročenia medznej hodnoty zdravotne významných mikrobiologických ukazovateľov neodporúča vo vodných nádržiach Brezová pod Bradlom, Ružín a Laborec Humenné. Nevyhovujúca kvalita vody sa zistila aj na vodnej ploche Gazárka Šaštín-Stráže. Pre vodnú nádrž Duchonka bolo pre zhoršenú biologickú kvalitu vody vydané odporúčanie nekúpať sa pre deti, alergikov a osoby s oslabeným imunitným systémom.

Zníženú priehľadnosť pri kontrolách zistili na jazere Krpáčovo a na Lipovine pri Bátovciach. Farba nespĺňala odporúčanú hodnotu ďalej na vodných plochách Plavecký Štvrtok, Malé Leváre a Kanianka a spolu s odporúčanou hodnotou pre ukazovateľ nasýtenie vody kyslíkom v lokalite Nitrianske Rudno.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Nedostatky v mikrobiologickej kvalite vody na kúpanie zistili pri posledných odberoch na kúpalisku Wellness centrum Patince a na Letnom horskom kúpalisku vo Vyšných Ružbachoch. „Prevádzkovatelia vykonali opatrenia na obnovenie kvality vody v bazénoch, ich účinnosť bude overená kontrolnými vzorkami,“ ozrejmili hygienici.

Zoznam prírodných a umelých kúpalísk, v ktorých hygienici odhalili nedostatky v kvalite vody na kúpanie:

Názov kúpaliska/vodnej plochyLokalita
Vodná nádrž Brezová pod BradlomBrezová pod Bradlom
Vodná nádrž RužínMargecany
LaborecHumenné
Rekreačné stredisko GazárkaŠaštín-Stráže
Vodná nádrž DuchonkaPrašice
Vodná nádrž KrpáčovoHorná Lehota
Vodná nádrž LipovinaBátovce
Vodné plochy v okolí Plaveckého ŠtvrtkaPlavecký Štvrtok
Vodné plochy v okolí Malých LevárMalé Leváre
Vodná nádrž KaniankaKanianka
Vodná nádrž Nitrianske RudnoNitrianske Rudno
Wellness centrum PatincePatince
Letné horské kúpaliskoVyšné Ružbachy
Domov
Zdieľať
Diskusia