Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
25. júla 2023, 11:53
Čas čítania 0:36

Na strednom Slovensku sa pohybuje medveď, ktorý je podľa expertov nebezpečný. Farmári pre šelmy odmietajú chovať včely

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana sa s medveďmi dlhodobo niečo deje.

V Detve sa pohybuje problémový medveď, ktorý podľa Zásahového tímu pre medveďa hnedého nejaví známky plachosti. Šelmu spozorovali pri presune z detvianskej mestskej časti Kostolná do časti Malý Sliač pri Vígľaši, informuje o tom RTVS

„Opäť sme však dostali hlásenia o jeho výskyte v intraviláne Detvy. Je to medveď, ktorý nejaví známky plachosti ani pri použití averznej terapie,“ uviedla Kristína Bocková, hovorkyňa Štátnej ochrany prírody pre RTVS. Podľa nej ho zásahový tím monitoruje a pravdepodobne ho odstránia z populácie. Medveď sa počas víkendu prechádzal v okolí obchodného centra a autobusovej stanice v Detve. 

Podľa Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana sa s medveďmi dlhodobo niečo deje. „Zmena správania je prudká. Medvedice sa približujú k ľudským sídlam, čo pre ne nie je charakteristické,“ informujú. CHKO uviedla, že niektorí farmári nechcú v dôsledku hrozby medveďov chovať včely a viacerí rodičia sa boja o svoje deti, ktorým nedovolia čakať na autobusovej zástavke z dôvodu hrozby napadnutia šelmou. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia