Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
30. júla 2023, 9:55
Čas čítania 1:23

Kanye West je po antisemitskej afére opäť na Twitteri. Elon Musk mu po ôsmich mesiacoch obnovil účet

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené

Ye totiž koncom roka 2022 zverejnil sériu urážlivých a antisemitských tweetov, pričom jeden z nich údajne zobrazoval symbol kombinujúci svastiku a Dávidovu hviezdu.

Ye, predtým známy ako Kanye West, je po 8 mesiacoch späť na sociálnej sieti Twitter, ktorá sa po novom premenovala na X. Miliardár Elon Musk, ktorý stojí na jej čele, raperovi vrátil účet po tom, čo ho v decembri 2022 po antisemitskej afére zablokoval, informuje CBS.

Musk vtedy povedal, že raper porušil pravidlá platformy, ktoré zakazujú podnecovanie na násilie. Kanye totiž zverejnil sériu urážlivých a antisemitských tweetov, pričom jeden z nich údajne zobrazoval symbol kombinujúci svastiku a Dávidovu hviezdu. S Westom v tom čase pre jeho nenávistné výroky postupne ukončili spolupráce Adidas, Balenciaga či GAP.

29. októbra 2022, 15:30 Čas čítania 2:18 ČASOVÁ OS: Takto sa vyvíjali kauzy Kanyeho Westa v priebehu mesiacov. Bude s ním ešte niekto chcieť spolupracovať? ČASOVÁ OS: Takto sa vyvíjali kauzy Kanyeho Westa v priebehu mesiacov. Bude s ním ešte niekto chcieť spolupracovať?

Twitter, po novom X, a rovnako ani jeho miliardársky vlastník Elon Musk verejne nekomentovali obnovenie účtu Kanyeho Westa. Ani samotný raper sa zatiaľ nevyjadril a po otvorení jeho profilu uvidíš jeho posledné príspevky ešte z roku 2022. 

twitter x kanye west
Zdroj: Twitter, Youtube/Tisa Tells

Nie je to jediná kontroverzná osobnosť, ktorú Musk vrátil na Twitter. V novembri minulého roka obnovil aj účet bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, čo v jeho prieskume na Twitteri hlasovalo 51,8 % ľudí za obnovenie exprezidentovho účtu. Trump však aj napriek tomu povedal, že sa nemá v pláne vrátiť na platformu.

Medzičasom sa Twitter zmenil a po novom už známeho modrého vtáčika nahradilo písmeno X. Ak si aktualizuješ aplikáciu vo svojom telefóne, budeš mať okrem redizajnovaného rozhrania už aj zmenenú ikonku a názov na ploche. 

Nová ikonka Twitteru – X na iPhone.
Nová ikonka Twitteru – X na iPhone. Zdroj: Refresher

Starý názov totiž podľa Muska už nedáva zmysel. Názov Twitter je totiž odvodený z amerického slova tweet, čo v preklade znamená „pípať“ či „čvikotať“. Starý názov preto dával zmysel, keď používatelia mohli zverejňovať príspevky s dĺžkou maximálne 140 znakov, čo označil za podobné pípaniu vtákov. „Teraz však môžete zverejniť takmer čokoľvek vrátane niekoľkých hodín videozáznamu,“ uviedol.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Elon Musk sa stal majiteľom Twitteru vlani v októbri, odkúpil ho za zhruba 44 miliárd dolárov. Táto sociálna sieť odvtedy prešla niekoľkými zmenami a zaznamenala viacero ťažkostí. Musk po príchode na čelo Twitteru prepustil mnoho zamestnancov vrátane takzvaných moderátorov obsahu, ktorí odstraňovali nenávistné prejavy.


Majiteľ Twitteru v máji angažoval na post výkonnej riaditeľky tejto sociálnej siete Lindu Yaccarinovú, ktorá predtým pôsobila vo vedení americkej mediálnej spoločnosti NBCUniversal ako manažérka špecializujúca sa na reklamný priemysel.

Musk
Zdroj: Photo by James Devaney/GC Images
Domov
Zdieľať
Diskusia