Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. augusta 2023 o 7:22
Čas čítania 0:30

Počítače z projektu Digitálny žiak skončili v záložni. Štát ich rozdával študentom zadarmo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Desiatku rodičov z Banskobystrického kraja už rieši aj polícia.

Projekt Digitálny žiak odhalil slabé stránky. Počítače určené na vzdelávanie končia v záložniach aj napriek tomu, že je predaj elektroniky zakúpenej za štátny príspevok zakázaný, informuje RTVS. 

Rodičov detí zaväzuje podpísaná zmluva. Každé zariadenie zároveň disponuje unikátnym kódom, vďaka ktorému sú ľahko prístupné a je možné ich priradiť ku konkrétnemu žiadateľovi. Príspevok 350 eur však viacerí rodičia napriek tomu chcú premeniť na vlastný zisk. Desiatku rodičov z Banskobystrického kraja už rieši aj polícia.

„My registrujeme úplne všetky výrobné čísla týchto zariadení a máme ich spárované aj s tým konkrétnym zákonným zástupcom, jeho mailom aj telefónnym číslom, takže vieme identifikovať, ak sa takéto číslo na zariadení objaví napríklad v záložni,“ upresnil predseda Digitálnej koalície Mário Lelovský.

Komunitné centrá štátu navrhujú spoluprácu. Prišli s možnosťou, aby si deti počítače uschovávali u nich.

Digitálny žiak
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia