Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. augusta 2023 o 16:31
Čas čítania 0:28

NEBEZPEČNÝ VÝROBOK: Z trhu sťahujú zdraviu škodlivú potravinu pre deti, ktorá môže obsahovať plesne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Potravina určená deťom môže obsahovať plesne.

Drogéria Dm z predaja sťahuje malinové ryžové oblátky značky dmBio určené deťom od 8. mesiaca. Nebezpečný produkt môže obsahovať plesne a jeho konzumácia môže byť zdraviu škodlivá. Sieť predajní o tom informovala na Facebooku.

„Vážení zákazníci, z dôvodu preventívnej ochrany spotrebiteľa sťahujeme z predaja výrobok dmBio malinové ryžové oblátky, 35 g, od 8. mesiaca s dátumom minimálnej trvanlivosti 04. 06. 2024 (číslo šarže: NL 157),“ spresnila Dm. 

„Nie je možné vylúčiť, že vyššie uvedený výrobok obsahuje zvýšenú hladinu aflatoxínov, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé, ak sa konzumujú počas dlhšieho obdobia. Aflatoxíny sú metabolity tvorené rôznymi plesňami,“ konkretizovala spoločnosť. 

Svojim zákazníkom sa vo vyhlásení ospravedlnila a požiadala ich, aby výrobok z bezpečnostných dôvodov radšej nekonzumovali a priniesli ho do ktorejkoľvek predajne Dm.

Domov
Zdieľať
Diskusia