Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. augusta 2023 o 18:30
Čas čítania 0:37

Falošné daňové kontroly na Slovensku: podvodné e-maily lákajú tisícky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pokiaľ daňovníci obdržia podozrivý e-mail, nemali by naň odpisovať ani ho distribuovať. Toto by si ľudia mali všímať, upozorňuje finančná správa.

Finančná správa (FS) upozornila v piatok na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov prostredníctvom e-mailu. Obsahuje správu, že prešli daňovou kontrolou, a žiada ich zaplatiť sadzbu dane vo výške 20 % zo zarobenej sumy 8 460 eur.


„Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto e-maily nereagovali, neklikali v žiadnom prípade na priložené linky ani neotvárali prílohy a obrátili sa na políciu. Žiadne takéto e-maily finančná správa nerozposiela,“ upozornila hovorkyňa daniarov Martina Rybanská.


V predmete sa uvádza Naliehavá finančná služba Slovenska a na konci e-mailu nie je oficiálne nikto podpísaný. Zasielaný je z neznámej adresy [email protected], pričom nejde o oficiálnu adresu FS. Tá má svoje platné kontakty zverejnené na svojom portáli.


Pokiaľ daňovníci obdržia podozrivý e-mail, nemali by naň odpisovať ani ho distribuovať. V žiadnom prípade by nemali uhrádzať uvedené poplatky alebo dane. Taktiež je dôležité všímať si logo a adresu odosielajúceho, ktorá je väčšinou neidentifikovateľná. FS odporúča v prípade pochybností kontaktovať ju na oficiálnych stránkach alebo zavolať na call centrum.

Domov
Zdieľať
Diskusia