Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. augusta 2023 o 13:25
Čas čítania 0:45

Vzala tašku zeleniny ako úplatok, dostala za to 5-ročný trest. Exšéfka úradu práce v Piešťanoch ide do väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exšéfka úradu práce bola obžalovaná z prijatia nepeňažného úplatku.

Špecializovaný trestný súd opätovne uznal za vinnú bývalú šéfku piešťanského úradu práce. V dvoch prípadoch prijala úplatok vo forme tašiek so zeleninou, vína či čokolády. Za toto konanie teraz môže stráviť za mrežami až päť rokov, proti rozsudku sa však rozhodla odvolať, informuje RTVS.

Korupčný prípad bývalej riaditeľky úradu práce v Piešťanoch museli na Špecializovaný trestný súd vrátiť po procesnej chybe. Sudca musel rozhodnúť nanovo po tom, čo vyšlo najavo, že v predošlom procese jeden zo svedkov nezložil prísahu.

Rajčiny ju môžu stáť 5 rokov života

Exšéfka úradu práce bola obžalovaná z prijatia nepeňažného úplatku. V prvom prípade dostala tašku zeleniny, v druhom zasa tašku s vínom a čokoládou za zaradenie jedného z uchádzačov do evidencie o zamestnanie. Sudca nakoniec rozhodol vyhovieť obžalobe a ženu tak opätovne poslal za mreže.

„Trváme na tom, že pri skutku, kde išlo o tie nešťastné rajčiny alebo zeleninu, hoci je právoplatne odsúdená podplácateľka, domnievam sa, že akýkoľvek trestný čin pri podplácaní neznamená automaticky preukázanie viny toho prijímateľa,“ uviedol obhajca obžalovanej Dušan Kuciaň s tým, že v prípade rozsudku sa rozhodli odvolať. Prípad tak znova poputuje na Najvyšší súd SR, ktorý rozhodne o osude obžalovanej.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann, Unsplash/Markus Spiske
Domov
Zdieľať
Diskusia