Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Aneta Gospičová
15. augusta 2023, 15:00
Čas čítania 0:20

Pozri sa, či doma nemáš týchto 8 nebezpečných kozmetických výrobkov. Našli v nich zakázanú látku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vybrané produkty obsahujú zakázanú látku butylfenyl metylpropional.

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate RAPEX, systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch, ich nahlásili kontrolné orgány v Rakúsku, Litve, vo Francúzsku a v Maďarsku. Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku, upozornil ÚVZ. 

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje, že v produktoch sa nachádzala zakázaná látka. „Výrobky majú v zozname zložiek uvedenú zakázanú látku – Butylphenyl Methylpropional (2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde), čo je v rozpore s nariadením EP a Rady č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch,“ uvádza na webe.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SRÚrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SRÚrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SRÚrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia