Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. augusta 2023 o 11:11
Čas čítania 0:29

Medvede úradujú aj neďaleko slovenských hraníc. Muža v noci na ceste prekvapilo niekoľko mláďat

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Štátna správa eviduje v lokalite prvý stret medveďa s človekom.

Stretnutie s medveďom hlási aj susedné Česko. Portál tn.cz informuje, že ich čitateľ sa stretol s medveďou rodinkou krátko pred polnocou medzi Blatnicou pod Svatým Antonínkem a Loukou v okrese Hodonín na južnej Morave.

Medvediu rodinku stretol na okraji cesty. „Mal som z nich strach, boli tam mláďatá a určite sa pohybovala niekde blízko aj ich matka. Tak som šliapol na pedál a išiel som z miesta preč,“ uviedol čitateľ pre redakciu. Čitateľ si pôvodne myslel, že ide o diviaky, no neskôr zistil, že sa pred ním prechádzajú malé medvede. 

Podobné stretnutie údajne zažil aj kamarát čitateľa, ktorý bol hubárčiť. Šelmu zazrel v obci Radějov. Štátna správa o výskyte medveďov v lokalite zatiaľ informácie nemá. Tvrdia, že stretnutie so šelmou im dosiaľ nikto nenahlásil. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay/LTapsah
Domov
Zdieľať
Diskusia