Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
24. augusta 2023, 9:40
Čas čítania 0:28

Ukrajinci získali ruský vrtuľník Mi-8, bola to operácia ako zo špionážneho filmu. Naverbovali pilota, ktorý poslúchol rozkazy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rodina ruského pilota už je v bezpečí na Ukrajine.

Ukrajina oznámila, že približne pol roka plánovala špeciálnu operáciu, pri ktorej sa jej podarilo získať ruský vojenský vrtuľník Mi-8. Pilot je momentálne na Ukrajine a jeho rodinu ešte predtým bezpečne prepravili z Ruska, informuje denník Ukrajinská pravda.

Hovorca ukrajinskej rozviedky Andrij Jusov potvrdil, že v Charkovskej oblasti skutočne v posledných dňoch pristál ruský vrtuľník. Jeho pilot sa rozhodol spolupracovať s ukrajinskou tajnou službou, pričom vrtuľník sa už nachádza v Kyjeve.

Prepravoval súčiastky do stíhačiek

Vrtuľník prepravoval letecké súčiastky k ruským stíhačkám Su-27 a Su-30SM. „Spolu s pilotom boli na palube dvaja členovia posádky, ktorí nevedeli, kam vlastne vrtuľník letí,“ informuje ukrajinská rozviedka. Dvoch členov posádky, ktorí o odchode z Ruska na Ukrajinu nevedeli, ukrajinská strana po pristátí zlikvidovala.

mi-8
Zdroj: Wikimedia Commons/Igor Dvurekov
Domov
Zdieľať
Diskusia