Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2023, 16:34
Čas čítania 0:48

Ročná permanentka na železnice za jedno bizarné tetovanie? Počas Frequency to ponúkali naši susedia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jedno tetovanie mohlo obyvateľom ušetriť až tisíc eur ročne.

Ľudia mali počas rakúskeho festivalu Frequency Festival jedinečnú možnosť získať verejnú dopravu na celý rok zadarmo. Museli však splniť jednu podmienku – vytetovať si názov rakúskej cestovnej karty „KlimaTicket“. O bizarnej požiadavke píše Insider.

Rakúsko predstavilo celoročnú predplatenú kartu KlimaTicket v roku 2021 ako ekologickejšiu a lacnejšiu alternatívu individuálnej dopravy. V prepočte vyjde na tri eurá denne a pokrýva všetku verejnú dopravu v krajine. Lístok bežne stojí 1 095 eur ročne.

 
Počas festivalu Frequency Festival v meste St. Pölten sa na verejnú dopravu snažila ľudí nalákať samotná rakúska ministerka životného prostredia Leonore Gewesseler. Kampaň mala heslo „Akcia, ktorá sa vám dostane pod kožu“. Názov karty si vytetovalo šesť ľudí.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Liberálna politička Henrike Brandstötter na kampaň reagovala negatívne: „Ponúkať ľuďom peniaze za to, že im pod kožu vytetujú reklamu, odhaľuje neprijateľný pohľad na ľudskosť zo strany ministra vlády.“

Podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) je cestná doprava najväčším zdrojom emisií uhlíka. Cieľom krajiny je do roku 2024 znížiť používanie osobných áut o 16 percent.

Späť
Zdieľať
Diskusia