Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2023 o 19:11
Čas čítania 0:42

Meteorológovia vydali výstrahy pred búrkami aj na stredu. Tieto časti Slovenska môžu očakávať výdatný dážď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prípade celého Košického a Prešovského kraja sú vydané výstrahy do stredy do 17.00 h.

Po extrémnych búrkach a tornáde sa počasie na našom území v najbližších dňoch trochu upokojí. Nad našou oblasťou sa však bude naďalej vlniť studený front spojený s tlakovou nížou, informuje SHMÚ.

V stredu 30. septembra bude oblačno až zamračené, popoludní sa môže oblačnosť zmenšiť. Na viacerých miestach môžeme očakávať dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota bude dosahovať 16 až 21 °C, na juhu a východe miestami okolo 23 °C.

29. augusta 2023 o 11:58 Čas čítania 0:28 Aktualizované: Obľúbené slovenské kúpalisko zdemolovalo tornádo. Prevrátilo aj karavan so spiacou rodinou Aktualizované: Obľúbené slovenské kúpalisko zdemolovalo tornádo. Prevrátilo aj karavan so spiacou rodinou

Búrky sa môžu vyskytnúť najmä na východnom a strednom Slovensku. V prípade celého Košického a Prešovského kraja sú vydané výstrahy do stredy do 17.00 h. Búrky môžu sprevádzať silné lejaky s intenzitou od 20 do 30 milimetrov zrážok v priebehu 30 minút, nárazy vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu a krúpy.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Výstrahy SHMÚ platia aj na väčšine Banskobystrického kraja a v niektorých okresoch Žilinského kraja. V týchto oblastiach je ich platnosť ohraničená do stredajšieho rána o 6.00 h.

Vo štvrtok sa začne otepľovať, no na viacerých miestach sa budú aj naďalej vyskytovať zrážky či ojedinelé búrky. Na západe a juhu stredného Slovenska bude dažďa menej.

Domov
Zdieľať
Diskusia