Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. augusta 2023 o 15:37
Čas čítania 0:40

VOLEBNÁ KALKULAČKA: Urob si test a zisti, ku ktorým kandidátom na poslancov máš názorovo najbližšie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odpovedz na 30 otázok a zisti, s ktorým poslancom máš najväčšiu zhodu.

Zaujímalo ťa niekedy, ktorý poslanec alebo poslankyňa sú ti názorovo najbližší? Teraz to môžeš zistiť prostredníctvom webovej stránky volebnakalkulacka.sk. Stačí pritom odpovedať na 30 otázok, o ktorých v uplynulom volebnom období rozhodovali poslanci NR SR, upozornil na to portál Aktuality.

Pri odpovediach môžeš vyberať z troch možností. Buď môžeš súhlasiť, nesúhlasiť, alebo preskočiť hlasovanie. Zároveň ti kalkulačka umožňuje označiť pre teba najdôležitejšie témy hviezdičkou.

Po vyplnení krátkeho kvízu, ktorý zaberá približne päť minút času, ti stránka automaticky vyhodí zhodu s terajšími poslancami. Stránka potom vygeneruje rebríček poslancov, ktorí v daných oblastiach počas hlasovaní rozhodli podobne ako ty. 

Ak ťa výsledky prekvapia a na popredných priečkach neuvidíš konkrétnych poslancov, môžeš si zobraziť kompletnú tabuľku so všetkými 150 členmi parlamentu. Kalkulačka môže byť nápomocná pre nerozhodnutých voličov, užitočná však môže byť aj pre rozhodnutých občanov. 

Vo výsledkoch však neuvidíš kandidátov, ktorí v uplynulom volebnom období neboli v parlamente. Strany ako Progresívne Slovensko, KDH či SNS a ich predstaviteľov tak vo finálnej tabuľke nehľadaj.

Volebnú kalkulačku si môžeš bezplatne vyskúšať na tomto odkaze.

Slováci si môžu pomocou stránky volebnakalkulacka.sk otestovať, kto z terajších poslancov im je názorovo najbližší.
Slováci si môžu pomocou stránky volebnakalkulacka.sk otestovať, kto z terajších poslancov im je názorovo najbližší. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia