Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
17. septembra 2023 o 12:13
Čas čítania 0:38

Vysokoškoláci znovu vyzývajú Matoviča, Kollára a Danka, aby sa vzdali svojich titulov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Je to aj vaša vina, že tu mladí nechcú študovať, tvrdí študentská rada.

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) opätovne vyzýva Borisa Kollára, Igora Matoviča a Andreja Danka, aby sa vzdali svojich titulov. Vo výzve vysvetľujú, že politici či političky, ktoré získali tituly nečestným spôsobom, vážne ohrozujú kvalitu a povesť vysokého školstva na Slovensku.

„Novela zákona o vysokých školách umožňuje vrátenie takýchto titulov, pričom na príslušný proces je potrebné podať oficiálne overený dokument, ktorý je adresovaný rektorovi alebo rektorke inštitúcie, kde bol daný titul udelený,“ vysvetľujú postup, akým by mali menovaní politici vrátiť diplomy.

ŠRVŠ zdôrazňuje dôležitosť etiky a dodržiavania pravidiel v akademickom prostredí. „Akademické prostredie je aj miestom, kde sa študenti a študentky pripravujú na budúce kariéry. Dodržiavanie etiky a pravidiel v tomto prostredí pomáha študentom a študentkám rozvíjať profesionálne hodnoty a správanie, ktoré budú potrebovať vo svojich budúcich profesionálnych životoch.“

Predlohu pre Danka už napísali v minulosti, pridávajú aj predlohy dokumentov pre Matoviča a Kollára. Študentská rada zároveň žiada bývalého ministra školstva Branislava Gröhlinga, „aby poskytol dôkazy o legitímnom spôsobe, ako dosiahol svoje vysokoškolské kvalifikácie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia