Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
21. septembra 2023 o 16:45
Čas čítania 0:44

PREHĽAD: Takto sa od októbra zvýšia sumy stravného

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minimálna hodnota stravovacej poukážky sa od októbra zvýši z 5,48 eura na 5,85 eura.

Zamestnanci na Slovensku si od októbra 2023 opäť o čosi prilepšia. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR zvýši sumy stravného. Za posledný rok a pol pôjde už o piate navýšenie. Dôvodom je zdražovanie v reštauráciách, uvádza ministerstvo na webe. 

Stravné pre zamestnancov bolo naposledy zvýšené pred tromi mesiacmi. „Už v júni však dosiahol mesačný kumulovaný index cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní hodnotu 105,8, čo predstavuje zvýšenie o 5,8 percentuálneho bodu oproti základni,“ informuje rezort s tým, že týmto bola splnená podmienka na opätovné navýšenie príspevku. 

Minimálna hodnota stravovacej poukážky predstavuje 75 % stravného na pracovné cesty v trvaní 5 až 12 hodín a už o pár dní sa zvýši z 5,48 eura na 5,85 eura. 

Zamestnanec má za pracovnú cestu v trvaní 5 až 12 hodín trvania nárok na 7,80 eura (z pôvodných 7,30 eura) Príspevok pri pracovnej ceste v trvaní 12 hodín až 18 hodín vzrastie z 10,90 eura na 11,60 eura a pri ceste nad 18 hodín sa zvýši zo 16,40 eura na 17,40 eura.

Ministerstvo určuje minimálnu hodnotu stravného príspevku. Zamestnávateľ sa môže rozhodnúť poskytnúť zamestnancom aj štedrejší príspevok. 

stravné lístky
Zdroj: slando.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia