Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
26. septembra 2023, 9:42
Čas čítania 0:44

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta. Obvinený je zo zneužívania právomoci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalého policajného prezidenta chceli obviniť už v júli.

Na bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka podala bratislavská krajská prokuratúra v pondelok 25. septembra obžalobu pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti, píšu TVNoviny.sk

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal Mestskému súdu Bratislava I obžalobu na obvineného P. K. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti,“ oznámil prokurátor a hovorca Patrik Hujsa.

Napriek tomu, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby chcel na Kovaříka podať obžalobu ešte v júli, prokurátor si chcel podrobne preštudovať spis. 

Prípad je súčasťou takzvanej vojny v polícii a Kovaříka obvinili ešte v auguste 2021. Obvinenie súvisí s prekazením zásahu inšpekčného tímu Oblúk, ktorý viedla Diana Santusová. Podľa výpovedí policajtov inšpekcia v lete 2021 chcela zadržať troch svedkov – Petra Petrova, Mateja Zemana a Csabu Dömötöra. 

Napriek tomu, že sa Kovařík okamžite vzdal funkcie, všetky obvinenia popieral. Tvrdil, že vyšetrovanie zastavil pre mnohé nezákonnosti, ktoré ho sprevádzali. Akciu podľa jeho slov spustili iba preto, že sa tím ÚIS Oblúk dozvedel, že NAKA plánuje začať trestné stíhanie vo veci zneužívania právomoci členmi práve menovaného tímu. Presne za to, za čo vzniesli obvinenie voči Jánovi Čurillovi a ďalším. 

Domov
Zdieľať
Diskusia