Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
4. októbra 2023, 6:45
Čas čítania 0:42

Saková z Hlasu naznačila, že Ukrajina by sa mala vzdať časti svojho územia. Pellegrini teraz musí jej výrok zachraňovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Denisa Saková je presvedčená, že územná celistvosť Ukrajiny spred roka 2014 sa neobnoví. V rozhovore pre Českú televíziu naznačila, že by sa mala vzdať časti svojho územia.

Podpredsedníčka strany Hlas-SD Denisa Saková sa krátko po voľbách v Českej televízii vyjadrila, že by sa Ukrajina mala vzdať časti svojho územia. Stranícky líder Peter Pellegrini teraz jej výrok zachraňuje.

Saková sa vyjadrila, že si praje, aby bolo Slovensko aj naďalej súčasťou NATO a Európskej únie. Napriek tomu si myslí, že Únia nerobí dostatok krokov na to, aby docielila mierové rokovania.

„Absentuje snaha o mierové rokovanie. Diplomatické úsilie zo strany EÚ nebolo. Nikto nemieni zložiť zbrane a nemienia sa vzdať svojho územia. Budeme musieť nájsť kompromis,“ povedala Saková. 

Myslí si, že územná celistvosť Ukrajiny sa už neobnoví

Bližšie nekonkretizovala, akých území presne by sa mala Ukrajina vzdať. Nezareagovala ani na otázku moderátora, či by sa v prípade vojenskej invázie bola ochotná vzdať napríklad Žitného ostrova. Je však silno presvedčená, že územná celistvosť Ukrajiny spred roka 2014 sa neobnoví.

Na výroky svojej kolegyne už podľa portálu tvnoviny.sk zareagoval aj predseda Peter Pellegrini, ktorý tvrdí, že nejde o názor celej strany. „To bol len jej postoj, nie postoj strany Hlas. Bolo to len jej osobné zamyslenie sa,“ vyhlásil.

Denisa Saková, Peter Pellegriny
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia