Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. októbra 2023 o 14:17
Čas čítania 0:40

Od pondelka budú kúriť už na celom Slovensku. K chladnejším oblastiam sa pridá aj Bratislava

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vykurovacia sezóna sa podľa vyhlášky ministerstva hospodárstva oficiálne začala 1. septembra a skončí sa 31. mája.

Vykurovanie domácností sa od pondelka (16. 10.) spustí už po celom Slovensku. K chladnejším oblastiam, v ktorých začali teplárenské spoločnosti vykurovať už v predošlých dňoch, sa od pondelka pridá aj Bratislava. TASR o tom informovala manažérka marketingu a komunikácie spoločnosti MH Teplárenský holding (MHTH) Andrea Devánová.


S príchodom chladnejšieho počasia spustili vykurovanie domácností 5. októbra závody v Žiline a Martine. Nasledovali závody vo Zvolene, v Košiciach a Trnave. Od pondelka spustí vykurovanie aj bratislavský závod.


Vykurovacia sezóna sa podľa vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR oficiálne začala 1. septembra a skončí sa 31. mája. „Teplo začíname dodávať, keď priemerná denná teplota vonku klesne pod 13 stupňov Celzia aspoň dva dni po sebe a predpoveď počasia nenasvedčuje, že by sa malo otepliť,“ vysvetlila Devánová s tým, že teplotu vzduchu merajú štyrikrát denne v rôznych časoch a následne spriemerujú.


MH Teplárenský holding dodáva teplo a poskytuje služby pre približne 320 000 domácností a približne jeden milión obyvateľov. Združuje šesť štátnych teplárenských spoločností v Bratislave, Trnave, vo Zvolene, v Martine, Žiline a Košiciach.

Domov
Zdieľať
Diskusia