Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
18. októbra 2023, 12:40
Čas čítania 0:57

Mestská polícia zháňa nových ľudí. Láka na plat až 1 600 eur, príspevok na bývanie a benefity

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Priemerný plat policajtov, ktorí sú v službách Bratislavy jeden až dva roky, sa pohybuje vo výške 1 616 eur. Nádejní policajti dostávajú plat 900 eur už počas kurzu.

Bratislavská mestská polícia hľadá ľudí. Novým policajtom sľubuje stabilnú a zaujímavú prácu, päť dní dovolenky navyše a možnosť voliť si služby tak, aby vedeli spojiť pracovný život s rodinou a so záľubami. Záujemcovia môžu zasielať žiadosti o prijatie do zamestnania do 16. novembra.


Podmienkou pre vstup do mestskej polície je úspešné zvládnutie trojmesačného kurzu odbornej spôsobilosti. Ako priblížil hovorca, mestská polícia od nasledujúceho kurzu zvyšuje plat a študenti budú počas vzdelávania dostávať 900 eur v hrubom a príspevok na stravovanie.

Priemerný plat mladých policajtov je 1 616 eur

„Po úspešnom vykonaní skúšok sú noví kolegovia zaradení na okresné veliteľstvá s platom od 1 100 eur a dostanú tiež príplatky za sviatky a aj nočné a víkendové služby. Samozrejme, plat policajtom priebežne rastie,“ priblížil Borko. Napríklad priemerný plat policajtov, ktorí sú v službách Bratislavy jeden až dva roky, je podľa neho za posledných deväť mesiacov vo výške 1 616 eur.


Benefitmi práce sú okrem piatich dní dovolenky navyše možnosť využívať mestskú hromadnú dopravu zadarmo a príspevok na bývanie vo výške 100 eur mesačne. V prípade záujmu môže zamestnávateľ prispievať do tretieho dôchodkového piliera až vo výške 2,5 percenta ich hrubého príjmu.


Mestská polícia pozve vhodných kandidátov na osobný pohovor. Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka. Kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním, nastúpia v januári do kurzu a po jeho úspešnom absolvovaní nájdu svoje miesto na jednom z okresných veliteľstiev alebo na Útvare zásahovej jednotky a kynológie.

polícia, policajti, Bratislava
Zdroj: Mestská polícia Bratislava (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia