Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
18. októbra 2023, 17:22
Čas čítania 0:27

Fico má vraj problém obsadiť post ministra zahraničia, tvrdí terajší šéf diplomacie. Rezort bude viesť sám, kým nenájde náhradu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Problém nájsť ministra môže byť aj v jeho názoroch, ktoré prezentoval v predvolebnej kampani.

Minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský zatiaľ nepozná meno svojho nástupcu. Podľa najnovších informácií, ktoré počul, bude rezort dočasne viesť predseda Smeru-SD Robert Fico. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády, informuje portál tvnoviny.sk.

Jednoduchým faktom podľa Wlachovského môže byť, že budúca vláda nemá kandidáta na šéfa rezortu diplomacie. „Môže to byť veľmi ťažká pozícia po tých výrokoch, ktoré Fico rozprával vo volebnej kampani,“ myslí si minister. Zároveň je pripravený odovzdať rezort, ktorý je kvalitný, funkčný a plný profesionálov.

V súvislosti s obsadením postu šéfa slovenskej diplomacie sa skloňovalo niekoľko mien. Spomínal sa Juraj Blanár, ktorý je podpredsedom strany Smer. Hovorilo sa aj o Miroslavovi Lajčákovi, ktorý túto funkciu zastával už v predchádzajúcich vládach Roberta Fica, informuje portál.

fico
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia