Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. októbra 2023, 12:38
Čas čítania 0:48

Nebezpečného pacienta, ktorý utiekol z kremnickej psychiatrie, už chytili policajti. V roku 2016 dobodal na smrť vlastnú mamu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa polície mohol byť na úteku nebezpečný pre svoje okolie.

Pacienta, ktorý v pondelok 23. októbra utiekol z psychiatrie v Kremnici, už polícia zadržala. Ako dnes vyšlo najavo, pacient ešte v roku 2016 vo Veľkom Krtíši dobodal svoju matku. S informáciou prišiel portál tvnoviny.sk.

Útoku vtedy predchádzala hádka, pri ktorej muž matku kuchynským nožom bodol 10- až 15-krát. Portál ďalej píše, že pacient sa už vtedy liečil a bol zadlžený. Napriek zabitiu svojej matky neskončil vo väzení.

„V čase vyšetrovania skutku po zabezpečení dôkazového materiálu z odboru zdravotníctva bolo trestné stíhanie zastavené, keďže zo znaleckých posudkov bolo zrejmé, že osoba trpí duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo svojho konania,“ povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková pre tvnoviny.

Pred útekom z psychiatrie v Kremnici sa pacient nachádzal na otvorenom oddelení. Vzhľadom na jeho umiestnenie na tomto oddelení si riaditeľ zariadenia Vladimír Husárček nemyslí, že ide o akútne chorého pacienta.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

„Podľa mojich prvých informácií bol pacient umiestnený na otvorenom oddelení, to znamená, že mal voľný pohyb po areáli. My nie sme nápravnovýchovné zariadenie, sme nemocnica, takže niektorí pacienti sú na uzavretom, niektorí na otvorenom oddelení,“ povedal Husárček. Polícia má však odlišný názor a uvádza, že pacient by mohol byť nebezpečný. Opis hľadaného muža nájdeš v tomto článku.

23. októbra 2023, 22:36 Čas čítania 0:26 AKTUÁLNE: Z psychiatrie na strednom Slovensku ušiel pacient, ktorý môže byť nebezpečný. Polícia prosí verejnosť o pomoc AKTUÁLNE: Z psychiatrie na strednom Slovensku ušiel pacient, ktorý môže byť nebezpečný. Polícia prosí verejnosť o pomoc
Domov
Zdieľať
Diskusia