Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
28. októbra 2023, 9:17
Čas čítania 0:46

PREHĽAD: Tri veľké banky na Slovensku plánujú odstávky služieb. Nezaplatíš kartou a nevyberieš si peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
PREHĽAD: Tri veľké banky na Slovensku plánujú odstávky služieb. Nezaplatíš kartou a nevyberieš si peniaze
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Tento víkend nebude fungovať viacero služieb.

Ako informuje mBank na svojej stránke, v nedeľu 29. októbra sa od 2.00 h letného času do 8.00 h zimného času uskutoční plánovaná odstávka systémov. V tomto čase nebudú dostupné platby kartou na termináloch v obchodoch ani výbery z bankomatov.

Nebude ti fungovať ani internetbanking, mobilná aplikácia či platby kartou na internete (ak je vyžadované potvrdenie platby v mobilnej aplikácii alebo pomocou 3D Secure). To však nie je všetko.

Banka zároveň upozorňuje, že klienti môžu mať problém s prihlásením sa do internetbankingu aj po ukončení odstávky. Odporúča preto, aby si používatelia vyčistili vyrovnávaciu pamäť prehliadača (tzv. cache) stlačením klávesy F5, resp. kombináciou kláves CTRL + F5, alebo vymazali cookies v prehliadači.

Podľa portálu Zoznam.sk okrem mBank už dnes, teda v sobotu 28. októbra, budú mať technickú údržbu systému okamžitých platieb ďalšie dve banky. Sú nimi Tatra banka a Raiffeisen banka, ktoré patria do rovnakej bankovej skupiny.

Odstávka sa uskutoční v čase od 18.30 do 21.30 h. V tomto čase nebude možné spracovať prichádzajúce okamžité platby a odchádzajúce platby zadané počas údržby systému budú zrealizované ako štandardné SEPA platby.

Obe banky však dodávajú, že v prípade okamžitých platieb smerovaných do zahraničia a z neho môže výpadok trvať o niečo dlhšie.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Eduardo Soares/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia