Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. novembra 2023 o 7:25
Čas čítania 0:23

Z pultov sťahujú ďalší nebezpečný produkt. Ak ho máš doma, radšej ho vráť do predajne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky našla v predajni Kaufland nevyhovujúci produkt.

Inšpektori zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky (ŠVPS) našli počas kontroly v predajni Kaufland druh medu, ktorý nevyhovel laboratórnym rozborom. V nebezpečnom produkte našli prítomnosť hydroxymetylfurfuralu, ktorý nebol v stanovenom limite.

Ide o Bio med 500 g značky Kaufland, ktorý našli v predajni v Rimavskej Sobote. Nebezpečný produkt inšpektori stiahli z predaja. Podľa ŠVPS je prevádzkovateľ povinný informovať zákazníkov o možnosti vrátenia. 

„Dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateľovi nebola v súlade s požiadavkami Smernice Rady 2001/110/ES z 20. decembra 2001 o mede, Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2014/63/EÚ z dôvodu prítomnosti hydroxymetylfurfuralu nad stanovený limit,“ informujú na webe. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Wikipedia∕sunny mama
Domov
Zdieľať
Diskusia