Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Viktor Kniš
7. novembra 2023, 9:35
Čas čítania 0:40

Zásadný posun vo vojne v polícii: čurillovcov z NAKA dva roky vyšetroval zaujatý kolega, z prípadu ho teraz vylúčili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové informácie zverejnil advokát elitných vyšetrovateľov NAKA Peter Kubina.

Advokát Peter Kubina zverejnil na svojom facebookovom profile rozhodnutie týkajúce sa vojny v polícii, ktoré podľa neho poukazuje na nezákonnosť vedenia vyšetrovania proti elitným policajtom z NAKA, tzv. čurillovcom. Tých stíhali pre údajné manipulovanie s exponovanými prípadmi, ktoré sa týkali aj vysokopostavených ľudí zo Smeru-SD. 

Podľa dokumentu, ktorý zverejnil právny zástupca čurillovcov, bol súčasťou vyšetrovania aj zaujatý policajt. 

„Včera nám bolo doručené rozhodnutie, ktorým nadriadený vyšetrovateľa Kulicha rozhodol o jeho vylúčení z trestnej veci vyšetrovateľov a operatívcov NAKA pre jeho zaujatosť pre preukázaný priateľský vzťah k poškodenej strane a, naopak, otvorene nepriateľský vzťah k jednému zo spoluobvinených. Toto rozhodnutie je právoplatné,“ upozornil advokát. 

Kubina konštatuje, že celé dva roky vyšetrovania tak môžu byť ľahko spochybniteľné. „Nerobím si však ilúzie. Predpokladám, že táto udalosť vyvolá na druhej strane sporu veľa prekvapenia a nepokoja. Preto očakávam, že sa to budú snažiť všetkými možnými spôsobmi zvrátiť,“ dodal.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Tzv. čurillovcov už medzičasom postupne z polície stiahol nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD. Urobil tak napriek tomu, že majú status chránených oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia