Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. novembra 2023, 9:18
Čas čítania 0:29

Táto zima bude na Slovensku netypická. Odborníci oznámili, či sa dočkáme sneženia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie v Európe ovplyvní aj klimatický jav El Niño.

Najnovšie predpovede na tohtoročnú zimu sa neustále menia. S približujúcim sa dátumom sa viac spresňujú a my si už môžeme byť viac istí, čo nás o niekoľko týždňov čaká, informuje portál iMeteo

Napriek tomu, že meteorológovia pred mesiacmi predpovedali časté a husté sneženia, ich prognózy sa zmenili. Tvrdia, že celá Európa môže očakávať menej snehu ako v predošlých rokoch. Výnimkou budú iba Alpy a severské krajiny.

Podľa odborníkov však snežiť bude menej, ako sme zvyknutí. December vraj bude veľmi slabý. V januári a vo februári sa to zlepší, ale sneženie bude stále hlboko pod priemerom. 

Meteorológovia informujú, že slabé sneženie určite ovplyvní aj anomália El Niño. Tá bude počas zimy na severnej pologuli na vrchole a výrazne tak bude ovplyvňovať počasie aj v Európe.

počasie, sneh, sneženie
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia