Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
9. novembra 2023 o 14:08
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: Vážny zásah ministra Tarabu. Začal odvolávať dôležitých funkcionárov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tomáš Taraba odvolal riaditeľa TANAP-u a riaditeľa Národného parku Veľká Fatra.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba dnes odvolal Pavla Majka, riaditeľa TANAP-u, informujú o tom tvnoviny.sk. Taraba dôvod neuviedol. Odvolanie z postu mu oznámil štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa.

„Od zajtra 10. 11. už nie som riaditeľom, dôvody štátny tajomník neuviedol. Je škoda to vôbec komentovať, súdny človek si názor urobí sám,“ skonštatoval Majko, ktorý predpokladal, že ho nové vedenie rezortu odvolá. V piatok ráno by sa mala Správa TANAP-u dozvedieť meno človeka, ktorý po Majkovi prevezme agendu. Na poste riaditeľa pôsobil od marca 2007.

Portál uvádza, že vedenie rezortu odvolalo aj Eduarda Apfela, riaditeľa Národného parku Veľká Fatra. 

Čistky sa začali na rezorte vnútra 

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok začal hneď po nástupe do vlády s čistkami v polícii. Odvolal policajného prezidenta Štefana Hamrana a mimo služby postavil aj šesticu vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu.

Strana SaS podala na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na ministra vnútra Šutaja Eštoka. Podozrieva ho zo zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s postavením vyšetrovateľov, takzvaných čurillovcov, mimo služby.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Sme presvedčení, že došlo k spáchaniu tohto trestného činu tým, že elitní vyšetrovatelia boli postavení mimo služby bez toho, aby boli rešpektované podmienky zákona o štátnej službe, ktorý sa týka príslušníkov Policajného zboru, a rovnako zákona o ochrane oznamovateľov,“ vyhlásila poslankyňa Národnej rady SR Mária Kolíková.

Taraba
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia