Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. novembra 2023 o 16:50
Čas čítania 0:57

Minister Šutaj Eštok porušil zákon. Branko Kišš môže byť naďalej 1. viceprezidentom PZ SR

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru.

Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru. Vyplýva to z neodkladného opatrenia, ktoré vydal Mestský súd Bratislava IV. Na sociálnej sieti ho zverejnil advokát Peter Kubina.

„Práve nám bolo doručené neodkladné opatrenie, ktorým Mestský súd Bratislava IV dnes v celom rozsahu vyhovel nášmu návrhu a vrátil na pôvodné pracovné miesto prvého viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša,“ uviedol Kubina. Rozhodnutie podľa jeho slov potvrdzuje nezákonnosť konania ministra vnútra.

„Žalovaný je povinný umožniť žalobcovi pokračovať vo výkone štátnej služby v mieste výkonu na Prezídiu Policajného zboru vo funkcii prvého viceprezidenta Policajného zboru,“ uvádza sa vo vydanom neodkladnom opatrení. Proti uzneseniu súdu možno podať do 15 dní odvolanie.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) rozhodol v závere októbra o zrušení funkcie viceprezidentov Policajného zboru a preložení oboch viceprezidentov na iné posty.

Šutaj Eštok informoval, že postavenie policajtov mimo služby bolo podľa neho zákonné

Postavenie policajtov so statusom chráneného oznamovateľa mimo služby bolo zákonné, uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v reakcii na stanovisko Úradu na ochranu oznamovateľov. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok bude vždy konať a postupovať iba v zmysle zákona, a preto aj postavenie obvinených policajtov mimo služby bolo zákonné, dôvodné a spĺňalo všetky formálne náležitosti,“ uviedli z rezortu.

MV sa malo obrátiť na ÚOO v súvislosti s postavením mimo služby vyšetrovateľov, ktorí mali status chráneného oznamovateľa. Skonštatovala to riaditeľka úradu Zuzana Dlugošová na štvrtkovej tlačovej konferencii. Poukázala na zákon a upozornila, že úkon bez súhlasu úradu je neplatný.

Domov
Zdieľať
Diskusia