Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
15. novembra 2023, 17:20
Čas čítania 0:39

Bývalého šéfa SIS Pčolinského obvinili pre zmanipulovanú nahrávku. Fico ju púšťal na tlačovkách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico na tlačových besedách obviňoval prokurátorov z metód, aké využívalo gestapo.

Bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a bývalého policajta Mariána Kučerku obvinili z manipulovania nahrávky, ktorú na svojich tlačovkách púšťal Robert Fico. Premiér, ktorý bol v tom čase v opozícii, obviňoval prokurátorov špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu a Michala Šúreka z toho, že používajú gestapácke metódy, informuje Denník N.

Kučerku policajná inšpekcia obvinila pre podozrenie z porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Bývalý policajt si prokurátorov nahral v čase, keď bol stíhaný pre podozrenia z korupcie. Dnes je odsúdený na desať a pol roka a aktuálne na úteku v Bosne a Hercegovine. Pčolinského stíhajú pre podozrenia, že to on poradil Kučerkovi nahrať si Repu.

Súd uznal, že nahrávkou sa manipulovalo 

„Nahrávka bola zložená minimálne z dvoch rôznych zvukových záznamov, kde sú sporné body vo viacerých časoch (minimálne v troch), v rámci ktorých boli zaznamenané zmeny charakteru nahrávky, ale aj rôzne úrovne hlasitosti, ktoré mohli znamenať rôzne podmienky nahrávania alebo v tomto prípade je pravdepodobnejšia úprava a zasahovanie do záznamu po jeho vyhotovení,“ zhodli sa experti. 

fico, pčolinský
Zdroj: Youtube/Smer, TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia