Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
19. novembra 2023 o 8:35
Čas čítania 0:45

Stovkám Slovákov prišla od vodární výzva na zaplatenie pokuty. Spoločnosť už zareagovala a vysvetlila, kto musí zaplatiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci od Bratislavskej vodárenskej spoločnosti dostali listy s výzvou na zaplatenie pokuty za to, že im nesedia plochy, z ktorých odvádzajú dažďové vody do kanalizácie.

Viacerí obyvatelia Myjavy dostali od Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) výzvu na zaplatenie pokuty za to, že im nesedia plochy, z ktorých odvádzajú dažďové vody do kanalizácie. Slovákov listy rozhnevali, vodárne už stihli zareagovať, informujú tvnoviny.sk.

Pokutu platiť nemusia

Myjavčania ostali v šoku a neboli si istí, či pokutu majú alebo nemajú platiť. Spoločnosť sa pred pár dňami vyjadrila, že v novembri upravuje elektronický systém a fyzické osoby za tento nesúlad prestane pokutovať. „Toto sa netýka právnických osôb, ktoré majú povinnosť si všetky údaje sledovať a štandardne odvádzajú do kanalizácie viac dažďových vôd,“ zdôrazňuje BSK. 

„Pokutu som nezaplatil. Bol by som rád, keby niekto jednoznačne zo strany BVS povedal, či sa tá pokuta platí alebo neplatí,“ povedal jeden z obyvateľov. Ďalšia klientka sa priznala, že si na pokutu vo výške 300 eur musela požičať peniaze od detí, pretože sa bála, že im vodu vypnú. 

Rozdiely zistené po 30. júli 2023 vodárne pokutovať nebudú. Približne 270 klientov však už pokutu zaplatilo. Vodárne vysvetľujú, že im plnú sumu vrátia naspäť. „Stačí počkať na informácie od BVS, kde im presne oznámime spôsob, ako môžu žiadať o vrátenie peňazí,“ upresnil hovorca BVS Peter Podstupka. 

BVS, vodárne
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia