Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
21. novembra 2023, 11:22
Čas čítania 0:37

Mladík, ktorý na svahu nešťastne usmrtil chlapca, sa postavil pred súd. Rodičia žiadajú odškodné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladík sa stretol po prvýkrát s rodičmi malého chlapca.

Na okresnom súde v Čadci prebehlo pojednávanie s 21-ročným lyžiarom, ktorý na svahu nešťastne usmrtil 8-ročného Alexa. Na súde sa po prvýkrát stretol s rodičmi chlapca, ktorý podľa informácií Nového Času celé pojednávanie preplakali. 

Rodina žiada odškodné 30-tisíc eur. Prokurátor chce pre lyžiara nepodmienečný trest ako výstrahu pre ostatných lyžiarov. „V dôsledku toho nestačil včas reagovať na poškodeného Alexa, do ktorého narazil. Spôsobil mu opuch mozgu, fraktúru sánky na oboch stranách, úplne prerušenie krčnej miechy a mnoho ďalších zranení, v dôsledku čoho v martinskej nemocnici zomrel,“ prečítal prokurátor obžalobu. 

Mladíkovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Sudkyňa stanovila ďalšie pojednávanie na január.

Mladý lyžiar sa zosypal

Po nehode sa mladý lyžiar psychicky zosypal. Alexovi rodičia tvrdia, že sa na chlapca nehnevajú a je im jasné, že chlapec ich synovi ublížiť nechcel. Polícia už obvinila 19-ročného muža z prečinu usmrtenia. Nebezpečná rýchlosť, ktorou sa po svahu pohyboval, mu môže v prípade výrazne pohoršiť. 

Horská záchranná služba
Ilustračné foto. Zdroj: FB/Horská záchranná služba
Domov
Zdieľať
Diskusia